Nabídka služeb
|
|
|
Audity a přednášky
Technicko – technologický audit
Technické a technologické posouzení stávajícího stavu výrobního zařízení jedná se o technicko – technologický audit s doporučením úprav nebo výměn jednotlivých typů zařízení s ohledem na výrobu zvoleného typu
Konzultace při výběrových řízeních nových technologických celků konzultace při sestavování požadavků z hlediska technologie
Obecné konzultace o nových trendech a technologiích v pivovarském průmyslu poradenství v oboru nových trendů při sestavování dlouhodobého cíle obnovy zařízení v pivovarství
Vývoj nových druhů piva s ohledem na technický stav zařízení
Energetický audit
Posouzení spotřeb energetických médií s případným návrhem opatření Jedná se o energetické audity jak pivovarů (nebo jiných výrobních závodů) jako celků, tak i jednotlivých výrobních zařízení, optimalizace současného energetika způsobu, návrh úsporných opatření, energetické audity jsou využívány též pro sanitační režimy Patří sem: energetika
- optimalizace spotřeby tepla v technologické i netechnologické oblasti
- optimalizace spotřeby elektrické energie
- optimalizace spotřeby chladu
- optimalizace spotřeby vody (teplé i studené)
Laboratorní audit
Posouzení stávajícího přístrojového vybavení analytické a mikrobiologické laboratoře jedná se o optimalizaci přístrojového vybavení laboratoře s návrhem doplnění nebo modernizace přístrojového parku
Posouzení používaných analytických a mikrobiologických metod optimalizace, případně doplnění metodik podle standardů EBC a MEBAK
Navržení optimálního režimu analytické a mikrobiologické kontroly surovin, meziproduktů, a hotové produkce
Konzultace při výběrových řízeních nových přístrojů – zajištění dodavatelů, posouzení nabídek, případně zajištění nákupu přístrojů a speciálních chemických látek
Školící a přednášková činnost
Školení a přednášky v oblasti senzorické analýzy piva součástí školení jsou
- teoretické poznatky ze senzorické analýzy
- tréning cizích chutí a vůní v pivu
Školení pro netechnology – jedná se o školení pro laickou a poloprofesionální veřejnost, krátkou formou je prezentována celá sladařská a pivovarská výroba
Odborná technologická školení – v jednotlivých oblastech pivovarské výroby především pro profesionální veřejnost, např. odlišnosti technologie při výrobě piva „českého typu“, nové technologie atd.
Zpracování posudků a expertíz v oblasti pivovarské výroby – jedná se o nezávislé posouzení daného tématu
Minipivovary
Komplexní technologická spolupráce
Jde o celý komplex činností, které jsou ve většině případů v jednom nabízeném bloku. Jedná se o spolupráci od rozhodnutí zákazníka minipivovar postavit, přes spuštění minipivovaru až po kontrolní činnost hotových výrobků nutnou pro státní orgány
Zajištění podkladů pro výběrové řízení – optimální velikost, typ jednotlivých technologických bloků, filtrované x nefiltrované pivo, technické zajištění restaurace – způsob stáčení, posouzení vhodnosti zvoleného objektu
Spolupráce při výběru vhodného dodavatele výrobního zařízení – nezávislé posouzení projektů a navržení optimálního technicko – technologického řešení pro konkrétní podmínky
Spolupráce při navrhování vhodné technologie – na základě vybraného technologického zařízení navržení optimálních receptur pro výrobu daného typu piva
Konzultace v oblasti dodávek surovin – hodnocení nabízených surovin na základě analytických rozborů a ceny, případně zajištění surovin (slad, chmel, kvasnice, křemelina, obaly atd)
Uvedení do provozu a případné ověření parametrů garantovaných dodavatelem zařízení
Zaškolení personálu
Dlouhodobá spolupráce
Jedná se o seznam činností, které jsou zajišťovány pro fungující minipivovary, včetně pokračování spolupráce po uvedení do provozu v případě nových minipivovarů
Konzultace v oblasti dodávek surovin – hodnocení nabízených surovin na základě analytických rozborů, případně zajištění surovin (slad, chmel, kvasnice, křemelina, obaly atd)
Konzultace při rozšiřování kapacit
Kontrola technologie a analytických parametrů vyrobených produktů
Zajištění licenční výroby piva „českého typu“ včetně registrace ochranných známek v ČR
Vývoj nových druhů piva s ohledem na technický stav zařízení
Pivovary
Příprava mladiny
Ověření analytických parametrů vstupních surovin a jejich technologické vhodnosti pro zvolený typ piva
Optimalizace funkce šrotovníku rmutování a dalších strojů při příjmu a zpracování sladu
Nastavení vhodné technologie vystírání a rmutovaní, navržení a ověření teplotního průběhu, prodlev, objemů rmutů atd.
Komplexní hodnocení scezovacího režimu (scezovací káď i sladinový filtr) a jeho optimalizace – technologie scezování, teplota, čirost, rychlost stékání, tlaková diference, koncentrace pevných látek, koncentrace stékané sladiny, barva, stanovení scezovacího algoritmu
Hodnocení technologie chmelovaru, odpar, intenzita varu atd.
Posouzení chmelení, využití hořkých látek a dalších chmelových komponent jako například polyfenolů, návrh chmelení s ohledem na vyráběný typ piva
Posouzení účinnosti vířivé kádě a její vliv na analytické parametry mladiny a piva, hodnocení ztrát mladiny, snížení časové náročnosti, úspor extraktu, zlepšení jakosti mladiny, další využití kalové mladiny
Optimalizace chlazení z hlediska maximálního využití energie, minimalizace vzniku odpadní vody, atd.
Využití enzymových a dalších preparátů při přípravě mladiny – sem patří všechny druhy enzymů (amylolytické, pektolytické, směsné a další), okyselování rmutů, přídavky stopových prvků, atd
Hodnocení speciálních analytických parametrů mladiny například pro diagnostiku vzniku a následné snížení koncentrace ATNC v průběhu varního procesu a dalších výrobních krocích
Sanitační režim z hlediska technologie sanitace a použitého přípravku, optimalizace dávky preparátu a spotřeby energie, mikrobiologická účinnost sanitace
Extraktová bilance varny – hlavní cíl kontrolních várek, možnosti dosažení úspor v spotřebě sladu jeho lepším využitím
Garanční zkoušky ověření parametrů specifikovaných v kontraktu pro nově instalovanou nebo upravenou varní soupravu
Kontrolní várky podrobný monitoring prováděné technologie přípravy mladiny s kontrolou analytických dat v jednotlivých výrobních krocích
Hlavní kvašení a dokvašování – klasicky i CKT
Optimalizace zakvašování, optimální kvasničná dávka, kontrola funkčnosti s přesnosti dávkovacích zařízení kvasnic
Optimalizace termodynamického režimu kvašení, teplota, zákvasná dávka, koncentrace kvasničných buněk, diacetylu a dalších analytických parametrů v průběhu kvasného cyklu
Optimalizace speciálních analytických kritérií během kvašení a realizace opatření vedoucí k jejich zlepšení
Posouzení technologických vlastností kvasničných kmenů a jejich vliv na analytické a senzorické parametry hotového piva
Sledování mikrobiologické čistoty v průběhu kvašení a dokvašování, vytipování vhodných míst, odběr vzorků (často spolu se závodovou laboratoří pro její ověření), stanovení jednotlivých skupin mikroorganismů (koliformní bakterie, mléčné bakterie, celkový počet bakterií, celkový počet kvasinek, cizí kvasinky a kulturní kvasinky) nebo identifikace kontaminujících mikroorganismů na úroveň rodu až druhu
Porovnání různých technologií klasické, jednofázové a dvoufázové kvašení z hlediska analytických i senzorických projevů
Stanovení vhodného technologického postupu, teplotní, tlakový a časový režim, ověření vhodnosti použitého kmene kvasnic, optimalizace odstřelu kvasnic a kalů (nebo sudování), sledování analytických parametrů v průběhu celého procesu, jímání CO2
Stanovení vhodného provozního režimu propagační stanice, praní, vzdušnění a uchovávání kvasnic
Dodávka čisté kvasničné kultury v různých formách (od kultury na šikmém agaru až po nultou generaci speciálně zahuštěných násadních kvasnic
Sanitační režim z hlediska technologie sanitace a použitého přípravku, optimalizace dávky preparátu a spotřeby energie, mikrobiologická účinnost sanitace
Filtrace, stabilizace a stáčení
Optimalizace filtračního postupu, tlakový nárůst, čirost, analytické rozbory piva související s filtrací atd.
Stanovení vhodnosti složení křemeliny, poměr jednotlivých křemelin, celková dávka a technologie dávkování atd.
Posouzení funkce filtrační linky – návrh automatizace dávkování křemeliny atd. paster
Navržení a provozní odzkoušení vhodného stabilizačního postupu
Sledování mikrobiologické čistoty v konečných fázích výroby piva, filtrace, ultrafiltrace (ověřování parametrů sterilizačních filtrů), pasterace
Sledování pasteračního účinku při tunelové nebo průtokové pasteraci, a následnou optimalizaci funkce pasteru
Sledování analytických parametrů hotových piv, případně meziproduktů (mladina, mladé pivo, atd.)
Sanitační režim z hlediska technologie sanitace a použitého přípravku, optimalizace dávky preparátu a spotřeby energie, mikrobiologická účinnost sanitace